середу, 28 червня 2017 р.

Практична робота № 1



Практична робота №1
Тема:
«Робота з навчальними програмними засобами з профільних предметів»
Мета уроку: ознайомити учнів із прийомами використання інформаційних технологій у навчанні; оглянути програмне забезпечення для навчання; навчити застосовувати електронні засоби в навчанні.


Теоретичний матеріал
Класифікація електронних видань:
1.   Електронні навчальні видання, які доповнюють підручники та містять навчальний матеріал з певного предмету, окремих розділів навчальної дисципліни.
2.  Електронні навчальні збірники практичних вправ і завдань, в тому числі: • електронні лабораторії (Віртуальна біологічна лабораторія, Віртуальна фізична лабораторія і т.д.); • електронні тренажери (Клавіатурний тренажер з української мови); • електронні задачники (Електронний задачник “Фізика. 7-9”);
3.  Комп'ютерні програми, призначені для створення тестових завдань, проведення тестування та фіксації результатів (Система інтерактивного тестування “Школярик”, “Олімп”, MultiTester System, ADTester та інші).
4.  Електронні колекції зображень різних об'єктів (карти, креслення, рисунки та інше) із засобами навігації та пошуку. Наприклад, Електронний атлас “Історія України”;
5.  Електронні навчальні видання літературно-художніх, історичних та інших друкованих, музичних творів, творів образотворчого чи кіномистецтва або їх фрагментів; наприклад фонохрестоматія “Шкільна колекція”, фонохрестоматія для 1012 класів з англійської мови.
6.  Електронні довідникові видання, що містять основні відомості з однієї чи кількох галузей знань і практичної діяльності, подані у коротких статтях, доповнені аудіо- та відеоматеріалами, засобами пошуку та відбору довідкових матеріалів, наприклад Електронна база знань “Людина, суспільство і світ”, енцикломедія Кирила і Мефодія і інші.
7.  Електронні довідкові видання видання словників державної та іноземної мов, що містять засоби пошуку слів та словосполучень і доповнені можливістю прослуховування фрагментів словника, наприклад Навчальне середовище “10000 Words” та інші.

Робота за комп’ютером
Завдання: 
1.Відкрити браузер – зайти в Інтернет.
2. Відкрийте вікі-сайт uk.wikipedia.org
3. Перейдіть за посиланнями Интернет-ресурсы.
4. Ознайомтесь з переліком он-лайн ресурсів для вашого профільного предмета.
Наберіть у пошуку свою спеціальність.
5. Оберіть один з них і перейдіть на відповідний сайт.
6. Ознайомтесь з можливостями розміщеного веб-ресурсу.
7. З’ясуйте його призначення, коло користувачів, особливості використання для розв’язування навчальних задач з профільного предмета.
8. Знайдені відомості запишіть у зошит.

Немає коментарів:

Дописати коментар