середу, 28 червня 2017 р.

Практична робота № 3



Практична робота №3 «Використання стилів і шаблонів документів»
Мета: узагальнити й систематизувати знання, вміння і навички учнів з теми; з'ясувати рівень навчальних досягнень учнів; розвивати вміння застосовувати отримані знання, пам'ять, логічне мислення; виховувати інтерес до здобуття знань.


Хід уроку
Теоретичний матеріал
Стиль — це сукупність параметрів форматування різних об’єктів документа з унікальним іменем. У MS Offіce визначають стилі символів, абзаців, заголовків, текстів, анотацій, приміток, номерів сторінок тощо. Усі вони включаються у спеціальну таблицю стилів.
За допомогою області завдань Стилі та форматування можна створювати, вилучати та модифікувати стилі, копіювати їх у шаблон і навпаки (команда меню ФорматСтилі та форматування..., або ВиглядОбласть завданьСтилі та форматування, або відповідна кнопка панелі інструментів Форматування).
Шаблон – це свого роду форма, якій відповідають створені текстові документи.
Завдяки шаблону не потрібно кожного разу витрачати час на установку полів, інтервалі, орієнтації і формату паперу тощо. Є різні шаблони для різних документів.
Параметри шаблону можна міняти і вони будуть обов’язковими для всіх нових документів. Щоб пристосувати шаблон для нових документів під свої вимоги, його треба відредагувати.

Виконання практичної роботи №3
Інструктаж із техніки безпеки.
1. Створіть новий документ у текстовому процесорі Microsoft Word.
2. У документі створіть імпровізовану візитку -   на аркуші фор­мату А4 альбомної орієнтації.
3. У візитці вкажіть дані: прізвище та ім'я, поштову адресу, телефон, реквізити для електронного спілкування, школу, клас. захоплення (хобі) тощо.
4. Під час внесення даних згідно з пунктом 3 використайте всі ви­вчені прийоми організації та оздоблення тексту:стилі, списки, рамки довкола сторінки, таблички, рисунки, автофігури, художній текст тощо.
5. Обов'язково в куточку візитки створіть табличку з полями: Самооцінка, Оцінка вчителя.
6. Збережіть документ у власній папці під назвою  Візитка_ІІрізвище учня.doc).
7. Створіть новий документ у текстовому процесорі Microsoft Word.
8.  Створіть текстовий докумен за допомогою Шаблону , обираєте  папку шаблонів – Вечеринка, далі Приглашения о празднике футболе.
9. Відредагуйте докумен-шаблон, напишіть свій текс- оголошення про організацію футбольного змагання серед перших курсів ВХПТУ№5
.
10. Зберегти створений документ під назвою ПР№3

Немає коментарів:

Дописати коментар